ďťż
Podstrony
|
telcocafeCześćMam już dość starego kompa, tzn procesor AMD K6-2 450 MHz i płyte główną ASUS P5B-A. Czy można tego procka trochę podkręcić a jeżeli tak to jak to najprościej zrobić? Najrosciej podkrecasz w BIOSie Powinienes podkrecic AMD do 500 - 510 Mhz, po licznych probach i spaleniach procka ;) © ..::{ GreenHorn }::.. Zapraszam na www.greenhorn.w.pl. GG:#3752269 | Tlen:greenhorn_1988 | ICQ: #333529608 cytat:adek25 napisał: Czy można tego procka trochę podkręcić Jeśli tylko umożliwia to twoja płyta główna to tak. Podkręcasz za pomocą SETUPa albo zworkami - zależy od płyty. Czasem trzeba najpierw pewne zworki poprzestawiać i dopiero w Setupie. © ::KRZYSIEK:: gg: 0700000 Jak kiedyś miałem takiego procka to bez zmiany chłodzienia dziłał na 500MHz --------------------- Intel Celeron 824MHz, ECS P6IPAT, 128MB Ram, WD Caviar 10GB + Seagate 1,7GB; GeForce 4 MX440 64MB DDR Jaka jest maksymalna temperatura pracy AMD K6-2? I czy trzeba dla tego procka dobre chłodzenie cytat:Raffter napisał: Jaka jest maksymalna temperatura pracy AMD K6-2? I czy trzeba dla tego procka dobre chłodzenie Nie wiem jaka jest maksymalna temperatura, ale ogólnie procesor nie powinien przekraczać temperatury 55-60°C Chłodzenie powinno wystarczyć standardowe(no chya, że jest kijowe). A jaką masz teraz temperaturę? ,'8)', Ja mam taki procesor ale 350@400 więcej się nie da bo u mnie się zworkami reguluje FSB :( i to jest na maksa. Ciągne na standardowym chłodzeniu. Coś o mnie E-mail: outlaw87@op.pl Slackware 9.1 cytat:Raffter napisał: Jaka jest maksymalna temperatura pracy AMD K6-2? I czy trzeba dla tego procka dobre chłodzenie Mam w domu cichą maszynę (mp3, net, serwerek) opartą na K6-2 550 (podkrecona 500). Na tym jest cooler Glacialtech Igloo (od Athlona) i wentyl puszczony na 5V. Temperatura procka nie przekracza ok. 25 st. Radiator jest praktycznie zimny. Co do maksymalnej temperatury, to K6-2 według AMD wytrzymuje do 85 stopni. Abit KT7A-Raid + Athlon 1.33 + 512 MB RAM + R9200 Pro + cała reszta :) |
|||
Sitedesign by AltusUmbrae. |